Ajankohtaista

Toimintaa vuonna 2023:

Päivitetty 24.3.2023

 

Terveyskysely 

Suomen Volpino Italiano ry kerää tietoa rodusta, sen terveydestä, sekä käyttäytymisestä. Kyselyn voit täyttää nykyisistä tai jo edesmenneistä volpinoista. Kaikki vastaukset ovat arvokkaita rodun terveyden ja luonteen kartoittamisessa.  Kiitämme käyttämästäsi ajasta rodun terveyden eteen. Kyselyyn pääset vastaamaan tästä

 

27 – 28.5.2023 Roturace. RotuRace :: Etelän Greyhound Urheilijat (egu.fi)

Mikäli haluat lähteä mukaan tapahtumaan volpinosi kanssa, ota yhteyttä: kaisahanna@hotmail.com

 

4.6.2023 on suunnitteilla Tampereelle, Teivon raviradalle Match Show. Tiedot täydentyvät tänne myöhemmin.

 

10.9.2023 Suomen Seurakoirayhdistyksen erikoisnäyttely pidetään Hämeenlinnassa. Tämä on myös volpino italianojen erikoisnäyttely. Tuomari ja ilmottautumistiedot täydentyvät myöhemmin.

 

1.5. – 30.9.2023 järjestetään valokuvauskilpailu yhdistyksen jäsenille aiheena Eloisa volpino. Kuvat voit lähettää hallituksen sähköpostiosoitteeseen suomenvolpinoitaliano@gmail.com 

Kuvien tulee olla korkealaatuisia ja mielellään vaakatasossa otettuja, sillä niistä on tarkoitus painaa kalenteri vuodelle 2024. Lähettäessäsi kuvia kilpailuun annat käyttöoikeudet kuviisi yhdistykselle. Kuvat julkaistaan Facebook-sivuilla Suomen Volpino Italiano ry:n jäsenet. Kisassa valitaan yleisön suosikki ja valokuvauksen harrastaja valitsee oman suosikkinsa. Molemmat voittajat palkitaan. 

PEVISA ja JTO

Suomen Kennelliitto hyväksyi volpino italianojen ensimmäiset Jalostuksen tavoiteohjelman (JTO) ajalle 1.1.2023-31.12.2027, sekä volpino italiano rodun Perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelman (PEVISA) ajalle 1.7.2023 – 31.12.2027:

-Pentueen vanhemmilla tulee astutushetkellä olla voimassa oleva vähintään 12 kk iässä tehty

polvitutkimus- ja silmätarkastuslausunto.

-Rekisteröinnin raja-arvona on polvilumpioluksaation aste 1.

-Polvitutkimustuloksen 1 saanut koira voidaan parittaa vain tuloksen 0 saaneen koiran kanssa.

-Silmätarkastuslausunto ei saa astutushetkellä olla 24 kk vanhempi. Koiran jälkeläisiä ei rekisteröidä, jos sillä on todettu perinnöllinen katarakta (kaihi), PLL primaarinen linssiluksaatio tai PRA verkkokalvon etenevä surkastuma. Diagnoosi ”muu vähämerkityksellinen kaihi” ei kuitenkaan sulje koiraa pois jalostuksesta.

-Astutushetkellä nartun tulee olla vähintään 24 kk ikäinen ja uroksen vähintään 18 kk ikäinen.

-Koiralla saa olla korkeintaan 15 jälkeläistä. Viimeinen rajan ylittävä pentue rekisteröidään kokonaisuudessaan.

-Ulkomaisia koiria koskeva toistaiseksi voimassa oleva poikkeus: Ei vaadita PEVISA-tutkimuksia (urokset 2 pentuetta, nartut 1 pentue).